Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2013

Ninjas and Zombies: Is there a movie big enough for both of them?


Νίντζα και Ζόμπι: Χωράνε στην ίδια ταινία;

Λίγα πράγματα μπορούν να κάνουν ένα ζόμπι ακόμα πιο badass! Γι αυτό λοιπόν, όταν ο τίτλος της ταινίας υπόσχεται όχι μόνο ζόμπι αλλά και νίντζα, οι προσδοκίες ξεπερνούν κάθε προηγούμενο.

Απλά σκεφτείτε το. Από τη μια, οι νίντζα, άρτια εκπαιδευμένοι δολοφόνοι, αόρατοι και αθόρυβοι, γρήγοροι και αποτελεσματικοί, με γαμάτα όπλα και δηλητήρια. Από την άλλη, τα ζόμπι, είναι ήδη νεκροί, δε νιώθουν πόνο, κρύο ή ζέστη, δεν μπορείς να διαπραγματευτείς μαζί τους και δε θα σταματήσουν μέχρι να σε φάνε. Τι θα γινόταν αν κάποιος έστελνε ένα νίντζα clan να σταματήσει μια ορδή από ζόμπι; Ή αν κάποιος ξαναζωντάνευε νίντζα πολεμιστές για να κατακτήσουν τον κόσμο; Θα βλέπαμε επιτέλους επικές μάχες και θρυλικούς αήττητους πολεμιστές;

Οι 3 ακόλουθες ζομποταινίες προσπάθησαν να απαντήσουν στα καυτά αυτά ερωτήματα και έλαχε σε μένα το ιερό καθήκον να τις αξιολογήσω και να της παρουσιάσω.

Zombie vs Ninja (Godfrey Ho credited as Charles Lee, 1987).

Διεφθαρμένοι νίντζα επιδιώκουν με ληστείες και δολοφονίες να γίνουν πανίσχυροι. Ο νεαρός πρωταγωνιστής πρέπει να πάρει εκδίκηση και να σώσει τον κόσμο από το κακό και την διαφθορά αλλά είναι τελείως μα τελείως άχρηστος. Ένας νεκροθάφτης / μάγος / Kung fu master θα αναλάβει να διδάξει τον εκλεκτό. Και ένας αμερικάνος σούπερ νίντζα που ανοίγει τον δρόμο για τον εκλεκτό αλλά και τους Power Rangers με την τολμηρή και καινοτόμα στολή του και τις πρωτοποριακές φιγούρες του. Η ταινία έχει αστείες στιγμές αλλά αν δεν έγινε ξεκάθαρο από την παραπάνω περιγραφή δεν έχει ζόμπι. Οκ έχει, αλλά είναι λίγοι και χρησιμεύουν σαν σάκοι του μποξ. Ξέρουν όμως kung-fu


The Janitor’s overall rating: 2/5




Ninjas Vs Zombies (Justin Timpane, 2008)

Ένας μάγος – πάλι- ανασταίνει τον αδικοχαμένο αδερφό του, ο οποίος χρησιμοποιεί την οικογενειακή παράδοση στις απόκρυφες τέχνες και τις καινούριες δυνάμεις του για να καταλάβει όλο τον κόσμο. Πώς; Ρουφάει τις ψυχές των ανθρώπων και τους μεταμορφώνει σε απέθαντους σκλάβους του. Ο μετανιωμένος μάγος, βλέποντας το κακό που έκανε, αποφασίζει να εμφυσήσει νίντζα υπερδυνάμεις στους ανίδεους φίλους του για να σώσουν τον κόσμο. Έχει κάποιες καλές μάχες και αστείες στιγμές αλλά δεν βλέπουμε μια αναμέτρηση μέχρι θανάτου όπως θα έπρεπε. Είναι πιο πολύ wannabe-νίντζα εναντίον μάγου…


The janitor’s overall rating: 3/5


Ninja Zombies, (Noah Cooper, 2011)

Η ταινία μας ξεναγεί στις περιπέτειες ενός απλού, καθημερινού νέου, που περνάει τη ζωή παίζοντας  video games με τους φίλους του (θα μπορούσες να είσαι εσύ αυτός!) όταν ξαφνικά μαθαίνει για τη βαριά κληρονομιά του. Όντας ο μοναδικός απόγονος μιας μεγάλης παράδοσης νίντζα πολεμιστών, πρέπει να αναλάβει το ιερό καθήκον τους. Να μείνουν κλειστές οι πύλες της κόλασης. Αλλά το δράμα του ήρωα μας εντείνεται όταν πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στη ζωή του αδερφού της κοπέλας που γουστάρει και στο ιερό του καθήκον. Και καταλήγει να τον «κυνηγάνε» οι πιο αργοί ζομπονίντζα του κόσμου. Ο σκηνοθέτης της ταινίας δήλωσε σε συνέντευξη ότι δεν είναι μια ταινία τρόμου, με ζόμπι και νίντζα αλλά μια ταινία για την συναισθηματική και πνευματική ενηλικίωση, τη φιλία και την ανάληψη ευθυνών. Η ομάδα του Zombie Files θέλουμε να του ευχηθούμε να βγάλει 90 πέτρες στα νεφρά (όσα και τα λεπτά της ταινίας) και να τις κατουρήσει μία μία! Άμα θέλεις να βγάλεις ταινία για την ενηλικίωση και άλλα τέτοια, σύρε να κάνεις remake το dawsons creek! Και μη βάλεις ούτε νίντζα ούτε ζόμπι.


The janitor’s overall rating: 1/5

Προκύπτει εύλογα το ερώτημα: μα γιατί από το συνδυασμό νίντζα και ζόμπι προκύπτει στην καλύτερη περίπτωση μια μέτρια ταινία; Μήπως οι γρήγοροι και εκλεπτυσμένοι νίντζα δεν ταιριάζουν με τα αργά, ασυντόνιστα και βάρβαρα ζόμπι; Μήπως νίντζα και ζόμπι είναι αμφότεροι τόσο γαμάτοι που αλληλοαναιρούνται; Ή μήπως δεν έχει βρεθεί ακόμα ο άνθρωπος με το όραμα και το ταλέντο να τους συνδυάζει σε μια θρυλική ταινία; Προσωπικά προτιμώ την τελευταία εκδοχή και νομίζω ότι όλοι εμείς μπορούμε και πρέπει να βοηθήσουμε αυτόν τον άνθρωπο να φτιάξει αυτή την ταινιάρα μια μέρα νωρίτερα. Είναι καθήκον να γράψετε σε αυτό το blog τις ιδέες σας για την ταινία που θα συνδυάζει την ανατολή και τη δύση και θα μας καθηλώσει όλους. Κι αν κάποιος από εσάς είναι αυτός ο ταλαντούχος οραματιστής, ΞΕΚΙΝΑ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!






3 σχόλια:

  1. Νομιζω οτι στο ninja zombie o janitor ειχε προκαταληφθει απο τα λογια του σκηνοθετει και για αθτο εβαλε τοσο κακη κριτικη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ισχύει αυτό, παρόλο που τη συνέντευξη τη διάβασα μόλις προχτές που έγραφα το άρθρο. Αλλά όταν δικαιολογείς μια βλακεία με μια μεγαλύτερη βλακεία είσαι άξιος της μοίρας σου. Αλλά αν θεωρείς ότι αδίκησα την ταινία μπορούμε να το συζητήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι κρίμα που ένας τόσο καλός συνδυασμός μάχης έχει ξεδιπλωθεί μόλις σε ελάχιστες μέτριες ταινίες... Πόσο πολύ θα ενθουσιαζόμασταν με έναν zombie ninja warrior?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή